Träning

Hanna Bratt Hagtorn, hippolog, hoppryttare och unghäst-utbildare, håller varje onsdagkväll inspirerande hoppträningar för ekipage på alla nivåer. På tisdagar finns även tider för dressyr eller tömkörning.

Under utesäsongen välkomnas ekipage från andra stall att vara med på Hannas hoppträningar. Gå med i Fb-gruppen "Vi som hoppar för Hanna Bratt" här »

RIDHUS, RIDBANA, TERRÄNG-BANA OCH RIDSPÅR

TRÄNARE HEMMA

På Skoghem älskar vi att träna! Vi har turen att ha flera duktiga dressyr- och hopptränare som kommer till anläggningen regelbundet och undervisar oss.

Alldeles intill gården finns ett oerhört uppskattat upplyst och preparerat motionsspår som delas mellan motionärer och ekipage. Spåret är ca 2,5 km långt med massor av anslutande stigar i den intilliggande skogen vilket möjliggör att uteritten kan göras både ombytlig och i det närmaste oändlig.

Anlagd ridväg

Monica Sparre är dressyrtränare och ryttare på GrandPrix-nivå. Monica kommer till anläggningen en gång i veckan och trimmar upp dressyrkunskaperna hos ett antal ekipage.

Välmeriterade dressyrtränaren Monica Sparre erbjuder ofta flera träningstillfällen i veckan på lite olika tider. Här Charlotte och Boco – ett ekipage som tränar flitigt för att alla delar ska sitta i dressyren.

Vårt uppskattade spår! Upplyst och preparerad är den värd guld att ha tillgång till!

På anläggningen finns ett isolerat ridhus med måtten 22x42 meter. Underlaget är fibersand ovanpå ett lager av sviktande gummimaterial.

I ridhuset finns förutom en stor läktare med lounge, ett kök & mötesrum, förvaring och toalett.

Det är bara anläggningens egna ekipage som har tillgång till ridhuset för bästa möjliga arbetsro utan trängsel.

 

Träningsmöjligheter utomhus

Vår upplysta utebana är väl dränerad för längre utesäsong och har måtten 32x60 meter. Ett dressyrstaket som begränsar bredden finns för den som önskar träna program. Underlaget består av en blandning av ridsand och klenflis.


I en av våra större beteshagar har vi börjat bygga en terrängbana, hittills har vi åtta hinder i olika höjder – men fler är på G! 

I slutet på maj 2015 stod vårt nya ridhus färdigt! Äntligen, som vi har väntat!

Ridhusregler behövs för att skapa trivsel och arbetsro i ridhuset. Och för säkerhetens skull så klart. På utebanan råder lite slappare regler, där får man t ex ha hunden med sig, longera, hoppa alla dagar i veckan och ha hästen lös om man vill.
Våra ridhusregler »

Tömkörning med KG Svensson i ridhuset på Skoghem

Legendaren KG Svensson bakom tömmarna. I ridhuset finns förutom läktare och fika- och vilorum, även en lounge – perfekt för "After ride"-aktiviteter.... :)

Hanna Eriksson, tävlingsryttare är en mycket uppskattad "tillgång" som hjälper oss med grunderna i dressyren. Hon rider även till våra hästar vid behov, så att utbildningen av dem går lite fortare framåt. :)

Vill du också rida för Hanna Eriksson? Gå med i Fb-gruppen "Vi som rider för Hanna Eriksson" här »

 

Det går bra att rida för "egen" tränare också.

Hoppträning för Hanna Bratt på Skoghem

Hanna Bratt Hagtorn håller varje vecka inspirerande hoppträningar för ekipage på alla nivåer. Flera rider även dressyrlektion för Hanna.