Träning

Isolerat ridhus, 22x42 m med fibersand.

Ridhus, ridbana och upplyst preparerad ridväg

På anläggningen finns ett isolerat ridhus med måtten 22x42 meter. Underlaget är fibersand ovanpå ett lager av sviktande gummimaterial.

I ridhuset finns förutom en stor läktare med lounge, ett kök & mötesrum, förvaring och toalett.

Bara anläggningens egna ekipage har tillgång till ridhuset för bästa möjliga arbetsro utan trängsel.

 

Träningsmöjligheter utomhus

Vår upplysta utebana är väl dränerad för längre utesäsong och har måtten 32x60 m. Ett dressyrstaket som begränsar bredden finns för den som önskar träna program. Underlaget består av en blandning av ridsand och klenflis.

Tränare som kommer till gården

På Skoghem älskar vi att träna! Vi har turen att ha flera duktiga dressyr- och hopptränare som kommer till anläggningen regelbundet och undervisar oss.

Hanna Bratt Hagtorn, hippolog, hoppryttare och unghäst-utbildare, håller varje onsdagkväll inspirerande hoppträningar för ekipage på alla nivåer. På måndagar finns även tider för dressyr eller tömkörning.

Under utesäsongen välkomnas ekipage från andra stall att vara med på Hannas hoppträningar. Gå med i Fb-gruppen "Vi som hoppar för Hanna Bratt" här »

Terrängbana. I en av våra beteshagar har vi börjat bygga en terrängbana, hittills har vi åtta hinder i olika höjder – men fler är på G!

Clara Espinosa är B-tränare i dressyr och Grand Prix-ryttare.

Till vår anläggning kommer hon på torsdagar och trimmar upp dressyrkunskaperna hos ett antal ekipage.

Karin Persson är C-tränare i dressyr och Grand Prix-ryttare.

Vi lär oss massor när Karin kommer till anläggningen varannan tisdag.

Vårt uppskattade ridspår! Upplyst och preparerad gör den guld värd att ha tillgång till!

Förutom närhet till skog, landsvägar och klippta åkerkanter finns även ett oerhört uppskattat upplyst och preparerat motionsspår som delas mellan motionärer och ekipage.

Spåret är ca 2,5 km långt med massor av anslutande stigar i den intilliggande skogen vilket möjliggör att uteritten kan göras både ombytlig och i det närmaste oändlig.

Vi är många som älskar att träna för duktiga instruktörer – och tävla. 
Måndag till torsdag varje vecka hålls inspirerande och utvecklande lektioner på anläggningen för de som vill.

Även andra uppskattade hopp- och dressyrtränare kommer lite då och då eftersom det går bra att rida för "egen" tränare hos oss.

Ridhusregler behövs för att skapa trivsel och arbetsro i ridhuset. Och för säkerhetens skull så klart.

På utebanan råder lite slappare regler, där får man t ex ha hunden med sig, longera, hoppa alla dagar i veckan och ha hästen lös om man vill.
Våra ridhusregler »

Hoppträning för Hanna Bratt på Skoghem

Hanna Bratt Hagtorn håller varje vecka inspirerande hoppträningar för ekipage på alla nivåer. Flera rider även dressyrlektion för Hanna.